Szabolcs-Szatmár-Bereg megye


Újabb vaddisznók pusztultak el az afrikai sertéspestis miatt

agroforum.hu :: Egy kilőtt, valamint egy elhullottan talált vaddisznóból származó mintából mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nébih laboratóriuma 2018. december 6-án. Az állatokra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári külterületén találtak, amely a korábbi, tarcali eset miatt kijelölt fertőzött területen található. Az újabb esetek miatt a járványügyi helyzet elemzése folyamatban van, a fertőzött terület növelésére azonban egyelőre nincs szükség.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb ASP fertőzés, de nincs szükség a fertőzött terület növelésére

magyarmezogazdasag.hu :: Egy kilőtt, valamint egy elhullottan talált vaddisznóból származó mintából mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nébih laboratóriuma 2018. december 6-án. Az állatokra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári külterületén találtak, amely a korábbi, tarcali eset miatt kijelölt fertőzött területen található.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb ASP-vel fertőzött vaddisznókra találtak

agrotrend.hu :: Az állatokra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári külterületén bukkantak rá.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Afrikai sertéspestis - Szabolcsban találtak fertőzött vaddisznókat

azuzlet.hu :: Egy kilőtt, valamint egy elhullottan talált vaddisznóból származó mintából mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nébih laboratóriuma. Az állatokra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasvári külterületén találtak, amely a korábbi, tarcali eset miatt kijelölt fertőzött területen található.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Íme Magyarország legrendezettebb vasútállomása

profitline.hu :: A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó nyerte a MÁV által meghirdetett Az ország legrendezettebb vasútállomása 2018 című országos versenyt, amelynek alkalmából kedden emléktáblát avattak a szabolcsi településen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megvan Magyarország legrendezettebb vasútállomása - itt a győztes

propeller.hu :: A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértó nyerte a MÁV által meghirdetett Az ország legrendezettebb vasútállomása 2018 című országos versenyt, amelynek alkalmából kedden emléktáblát avattak a szabolcsi településen. Vólentné Sárvári Piroska, a MÁV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese az ünnepségen elmondta, a kétfordulós, kísérleti jelleggel kiírt megmérettetésre összesen 45, a vasúttársaság tulajdonában, illetve üzemeltetésében lévő pályaudvar, állomás és megállóhely nevezett, közülük lett az ófehértói az első, a zalaszentiváni és a pocsaj-esztári állomások pedig a megosztott második helyezettek. A versenyre az ország bármely állomás és megállóhely benevezhetett, a bírálati szempontok között például az állomási összképet, a virágosítást, a táblák kihelyezését, a...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Csak a jól teljesítő egyetemek kapnának állami támogatást

autopro.hu :: A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

magyarhirlap.hu :: A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Helyettes államtitkár: a vidéki egyetemeknek népességmegtartó szerepük is van

orientpress.hu :: A vidéki egyetemeknek óriási szerepük van abban, hogy az értelmiség helyben tudjon maradni, ami azért fontos, mert nemzetközi felmérések is igazolják, hogy ahol nincs értelmiség, ott hosszú távú fejlődés nem lehetséges - mondta Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán, egy fórumon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Buszmegállóban fagyott halálra egy ember 

hirklikk.hu :: Egy buszmegállóban fagyott meg egy 59 éves férfi a a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székelyen - tudta meg az ATV. A helyiek szerint a férfi talán többet ihatott egy kicsit és ezért nem hazament, hanem egyszerűen leült egy buszmegállóban. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb fagyott ember az utcán

ma.hu :: Egy buszmegállóban fagyott meg egy 59 éves férfi a a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székelyen. Előtte egy idős ember halt meg így a Ferencvárosban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Buszmegállóban fagyott halálra egy ember Székelyen

atv.hu :: Egy buszmegállóban fagyott meg egy 59 éves férfi a a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Székelyen. A helyiek szerint a férfi rendes ember volt, de most talán többet ihatott egy kicsit és ezért nem hazament, hanem egyszerűen leült egy buszmegállóban. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kiadták a riasztást: Mutatjuk, hol eshet ónos eső

atv.hu :: Elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat ónos eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén; Heves; Nógrád; valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Aggasztó adatok: van olyan megye, ahol minden ötödik diák a lemorzsolódás határán billeg

eduline.hu :: Nógrád megyében minden ötödik általános iskolást lemorzsolódás veszélyeztet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakközépiskolások több mint 21 százaléka teljesít aggasztóan gyengén az iskolában, de Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sem jobb a helyzet többek között ez derül ki az Oktatási Hivatal friss adataiból. Pedig 2020-ra tíz százalékra kellene csökkenteni az iskolaelhagyók arányát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Felhívás védőnői szolgálatok részére - támogatás igénylése műszeres eszközök beszerzéséhez

webbeteg.hu :: A Gyermekeinkért91 Alapítvány felhívással fordul az Észak-Alföldi régió (Jász-Nagykun-Szolnok megye, Hajdú-Bihar megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) védőnői szolgálataihoz: támogatást igényelhetnek műszerek, eszközök beszerzéséhez.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Holnap reggel ónos eső eshet - erre számítson

propeller.hu :: Az előrejelzések alapján Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap estétől hétfő reggelig kisebb mennyiségű ónos eső hullhat. Fotó: Pxhere.com A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei a következő napokban is 12 órás váltott műszakokban dolgoznak majd a síkosságmentesítési munkákon, de a közlekedőknek érdemes lesz fokozott óvatossággal vezetniük az ónos esővel érintett területeken. A közlekedők lassabb haladásra készülhetnek, mivel az ónos eső a hétfő reggeli csúcsforgalmak idején is eshet. A meteorológiai előrejelzések alapján vasárnap estétől hétfőre virradóan és még a reggeli órákban a fagyos északnyugati, északi, északkeleti tájakon helyenként kisebb mennyiségű fagyott eső, ónos eső eshet....

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szén-monoxid-mérgezés Vásárosnaményban - négy embert vittek kórházba

propeller.hu :: Magas gázkoncentrációt mértek az épületben. Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba négy embert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményból szombat este közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján. A tájékoztatás szerint a mérgezés egy Zrínyi úti családi házban történt, a helyi önkormányzati tűzoltók magas gázkoncentrációt mértek az épületben. (MTI)

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook