Szabolcs-Szatmár-Bereg megye


Intenzívvé kellene tenni a gyepgazdálkodást

agroforum.hu :: A magyar agrárium egyik célja, hogy tápanyag-utánpótlás és öntözés segítségével intenzívvé váljon a gyepgazdálkodás - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára, a témában tartott konferencián szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszadobon.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szlovák nyereményt hazudott - 32 milliót csalt ki az áldozatoktól

propeller.hu :: Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádol a Kisvárdai Járási Ügyészség egy kisvárdai férfit, aki egy nem létező szlovákiai pénznyereményre hivatkozással kért a sértettektől több mint 32 millió forintot, és a pénzt nem fizette vissza jelentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője. Martossy György megbízott főügyész közleményében azt írta: a szintén csalás miatt kapott börtönbüntetéséből 2012-ben kiszabaduló vádlott rendszeresen kijárt Szlovákiába, ahol sportfogadásokat kötött, de nem nyert sokat. Szabadulása után két évvel ismerkedett meg egy szintén kisvárdai lakossal, akinek azt hazudta, hogy Szlovákiában nagyobb összeget nyert, de a lehívásához pénzre van szüksége. A sértettől 92 millió forintot ígéretével 2017 májusáig részletekben több mint 26...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ezekre a megyékre adtak ki az erős szél miatt figyelmeztetést

propeller.hu :: Kedden főképpen a Dunántúl északkeleti részén, illetve a Duna vonalában, Duna-Tisza közén (Bács-Kiskun és Csongrád megyékben) kb. a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában a délkeleti szél több helyen viharossá (60-70 km/h) fokozódik. Az északkeleti határvidéken, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a déli, délutáni órákban szintén számítani lehet átmenetileg viharossá fokozódó délkeleti szélre. (met.hu)

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


120 szó Heves megyéből, amit máshol nem értenek

hellovidek.hu :: Hatalmas érdeklődés övezte a "120 szó Nyugat-Magyarországról, amit máshol nem értenek", a "170 szó Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, amit máshol nem értenek" és a "220 szó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, amit máshol nem értenek" című cikkeinket, annyi olvasói visszajelzést és kiegészítést kaptunk, hogy nem győztük elolvasni. Ezúttal Heves megyével folytatjuk a sorozatot, melyben azokat a tájszavakat mutatjuk be, amelyeket más megyékben élők nem biztos, hogy ismernek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nyers borostyánt foglaltak le a pénzügyőrök a határon

adozona.hu :: Több mint 63 kilónyi nyers borostyánt találtak egy belépő autóban elrejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a tiszabecsi ukrán-magyar határállomáson közölt a hatóság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Videó: Pokoli tűz Nyíregyházán, öt településről érkeztek tűzoltók

atv.hu :: Eloltották a nyíregyházi Fazekas János téren lévő panelházban keletkezett tüzet kedd délután a tűzoltók, egy embert életveszélyes, további tizenegyet könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Eloltották a tüzet a nyíregyházi panelházban

propeller.hu :: Eloltották a nyíregyházi Fazekas János téren lévő panelházban keletkezett tüzet kedd délután a tűzoltók, egy embert életveszélyes, további tizenegyet könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel. Dudás Szilvia elmondta, a hatodik emeleti lakásban felcsapó lángokat két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el az öt településről, Nyíregyházáról, Baktalórántházáról, Hajdúnánásról, Nyíradonyból és Ibrányból riasztott hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. A munkálatok idejére kiürítették a háztömböt, mintegy kilencven lakónak kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A tűzoltók a lakásból egy eszméletlen férfit kimentettek, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett,...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tűz ütött ki egy nyíregyházi panelházban - egy ember súlyosan megsérült

propeller.hu :: Tűz ütött ki az egyik nyíregyházi panelház hatodik emeleti lakásában kedd délben, a tűzoltók egy embert mentettek ki közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott szóvivője az MTI-vel. Dudás Szilvia elmondta, a Fazekas János téren lévő házhoz elsőként kiérkezett városi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kezdték oltani a lángokat. A tűzzel érintett lakásból egy eszméletlen állapotban lévő férfit mentettek ki, őt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A helyszínre további tűzoltóegységek is elindultak - tette hozzá a szóvivő.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A tavasz szerelmesei örülhetnek, a gazdák egyre nagyobb bajba kerülnek

propeller.hu :: Derült idő, leálló szél, hajnali fagyok. Előrejelzés az ország területére kedd éjfélig: Túlnyomóan derült, napos idő várható, de délutántól északkelet felől egyre vastagabb felhőzet érkezik, és késő este Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdu-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már helyenként gyenge eső, zápor is előfordulhat. Az északkeleti, északi szelet a Zempléni-hegység környékén és az Észak-Alföldön erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 6, 12 fokra hűl le a levegő. (MTI) Cikk- és címlapkép: pixabay.com

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook