Kaposvár


Vonultak Siófokon és Kaposváron

sonline.hu :: Egymásba értek az emeszpés és a jobbikos zászlók, míg az árpádsávos szerényen legalább öt méterrel arrébb lobogott szombaton késő délután Siófokon, a Fő utcai hídnál, a sokpárti ellenzéki tüntetésen, ahol talán kétszázan gyűltek össze.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Btavúros győzelmet aratott a Kaposvári KK

sonline.hu :: Bravúros győzelmet aratott hazai pályán a tabellán harmadik helyen álló Falco ellen a Kaposvári KK együttese az Nb I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Váratlan Falco-vereség

vaol.hu :: Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 16.fordulójában a Falco meglepetésre hat ponttal kikapott az eddig gyengélkedő Kaposvári KK-tól.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Mohácsi legendás Csárdásirálynője ismét látható

hvg.hu :: Látható a YouTube-on Mohácsi János színháztörténeti jelentőségű 1993-as kaposvári Csárdáskirálynő rendezése

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kereskedősök és vendéglátós diákok versengtek egymással Fehérváron

feol.hu :: Békéscsaba, Dunaújváros, Kaposvár, Pécs, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya és Veszprém – ezek azok a települések, amelyek szakképzési centrumaiból diákok érkeztek a Deák Ferenc kereskedelmi és vendéglátóipari iskolába, hogy megmérkőzzenek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Környezetszennyezés miatt kerül többe a kaposvári intermodális csomópont építése

napi.hu :: Miután a Táncsics laktanya területén egy tartály megsérült, a kárelhárítás miatt 640 millió forinttal többe, 12 milliárd 608 millió forintba kerül a kaposvári intermodális csomópont tervezése és építése. A projektet még 2017-ben a Swietelsky két cége nyerte el közbeszerzésen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hidegzuhany: kikapott hazai pályán a Fino a Pénzügyőrtől

sonline.hu :: Vereséggel kezdte a férfiröplabda Extra Liga küzdelmeit a Fino Kaposvár csapata, miután hazai pályán meglepetésre kikapott a Pénzügyőr együttesétől.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A Falco folytatná a nyerő szériát

vaol.hu :: Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 16. fordulójában a remek formában lévő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a pocsék szezont futó Kaposvár vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Büszkék a birkózók a jó eredményekre

sonline.hu :: Az elmúlt esztendőben kiváló eredményeket elérő sportolóit köszöntötte a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztálya.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már nyolc pont az előny

sonline.hu :: Az MTK elleni csoportrangadó megnyerése után újabb élcsapat ellen lép pályára az előttünk álló hétvégén az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Médianapló - A madáreledelt feketerigók vagy szegények eszik-e meg?

medianaplo.blog.hu :: A tegnapi (kutyakonzerves) bejegyzésemet követő hozzászólások két részre oszthatók, Akik még tegnap kommenteltek, inkább a szociális mozzanatot vonták kétségbe, akik viszont éjfél óta szóltak hozzá, a jogit pedzegették. Nem vagyok jogász, ezért maradnék a kétségkívül indokolt kérdésnél: vajon a kisnyugdíjasokra mennyire jellemző, hogy megszorult helyzetben állatoknak szánt eledeleket fogyasztanak? A kutyakonzerves példát a Népszava egyik legmegbízhatóbb munkatársától kölcsönöztem. Rövid cikkében vezeték- és keresztnéven emlegette azt a kaposvári asszonyt, akinél a múlt pénteken, amikor nem érkezett meg a 89 ezer forintnyi nyugdíja, csupán 365 forint volt. Egy házaspárt is bemutatott, akik havonta 179 ezerből gazdálkodnak, és valahogy átvészelték a múlt hét végét. Közülük a feleség (Korsós Ferencné) szóba hozta az egyik ismerősét, aki a kutyájával osztotta meg ama bizonyos kutyakonzervet. A bejegyzésben hozzáfűztem, hogy jobb lett volna a korjellemző beszámoló, ha az újságíró megkereste volna a kutyakonzerves kisnyugdíjast is, riportjait azonban évek óta ismerem, és az a benyomásom róla, hogy nem az ujjából szopja a tényeket. Akadtak persze a tegnap délutáni hozzászólók között, akik kétségbe vonták az állateledeles sztorit. Inkább csak egy évtizedek óta lappangó mítosz szerves részének tartották. Valószínűleg elfelejtették elolvasni, vagy csak átfutották a második kommentet. Szerzője mellékelt egy folyóirat-közleményt, amely a Napvilág Íróklub honlapján jelent meg 2012. március 10-én. A történet dióhéjban az, hogy T. Pandur Judit spájzából kifogyott a napraforgó meg a köles, és nem volt mit adnia a kerti madáretető fagyoskodó lakóinak. A közelben volt két speciális bolt. Az egyikbe be sem jutott, olyan sokan álltak a bejáratnál. A beszélgetésekből kiderült, hogy a várakozók nem a madaraknak szánják a bent lévő portékát. A másik boltba befért, és a meglepően üres helyiségben néhány szem sült libatepertőt kért a feketerigóknak. Az eladó azonban felvilágosította, hogy ?éppen most fosztottak ki?. Majd elmesélte, hogy már nem is csupán ?csirke-farhát, -láb és -nyak kerül a nyugdíjasok és a szegények asztalára; odáig jutottak, hogy állati takarmánynak szánt ételeket tudnak csak megfizetni?. A számítógép mellett üldögélő, hitetlenkedő és mítoszt emlegető hozzászólóknak tehát azt üzenem, hogy engedjék közelebb magukhoz a külvárosok és a falvak népét. Hátha így jobban megértik korunk valóságát. 

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A dráguló tej újra átárazza a piacot

magyarmezogazdasag.hu :: Bár az áfa-csökkenés hatására januártól olcsóbb a hűtést igénylő és nem igénylő tej egyaránt, ám a jelentős költségnövekedés miatt rövidesen annyiba kerülhet újra a tej, amennyi az adómérséklés előtt volt. A kaposvári tejüzem februártól 6-8 százalékkal drágábban szállítja a tejet a megrendelőinek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bíróság elé áll a „csúnya nézés” miatt verekedő férfi

sonline.hu :: A kaposvári rendőrök bíróság elé állítást javasolnak a helyi férfivel szemben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Biztonságos és otthonos lesz az új Kaposvár Aréna

sonline.hu :: A tervek szerint áprilisban avatják fel a somogyi megyeszékhely legújabb ékkövét, a Kaposvár Arénát.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Médianapló - A kutyakonzerv alkalmas-é emberi fogyasztásra?

medianaplo.blog.hu :: Amikor a kormány bizalmi emberei átvették a kaposvári napilapot, Vas Andrást az elsők között rúgták ki. A Népszavának jól jött egy gyakorlott újságíró, aki a patinás újság hasábjaira behozta a Balatontól délre eső térség közérzetét. Azóta a megyeszerte ismert zsurnalisztából országszerte ismert lett. Legutóbb az államkincstári baki miatt megszorult nyugdíjasokról írt. A karácsonyi ünnepek miatt már december elején megkapták a nyugdíjat, amit nem 31, hanem negyven napra kellett beosztaniuk. Ezzel magyarázható, hogy az egyikük tárcájában 365 forint maradt, amidőn megtudta, hogy a múlt pénteken nem érkezik meg a pénze. Egy házaspár pedig havi 179 ezer forintból gazdálkodik, és valahogy átvészelték a hét végét. A feleség azonban elmesélte, hogy tud olyan kisnyugdíjasról, ?aki a vasárnapi ebédre a kutyájával felezett meg egy kutyakonzervet?. A közeli Lidlben megnéztem a kutyaeledeleknek szánt polcot. Az egy és negyed kilós konzerv 299 forintba kerül, a negyvendekás 149-be. Jobb lett volna persze, ha a riporter megszólaltatja a kutyakonzerves nyugdíjast is, de nálam a munkásságával hitelre tett szert. Információja azért életszerű, mert két unokatestvérem hasonló gondokkal küszködik, noha a kutyakonzervhez még nem jutottak el. Az egyiknek tavaly elküldtem az Erzsébet-utalványaimat, de nem kapta meg, mert a postások kitapintották a borítékban, és ellopták. A másik tanyán él, a XXI. századi technológiát képviselő Gripen-gépek tőszomszédságában, és szintén a kisnyugdíjasok közé tartozik. Azokat nevezem így, akik 100 ezer forintnál kevesebből próbálnak megélni, a 2 millió öregségi nyugdíjas közül minden harmadik ilyen. A legtöbbnek nincs folyószámlája, és ha az állam azt ígérte, hogy szerdán (tegnap) a kései nyugdíjat kiviszi a postás, akkor nem biztos, hogy ő a tanyán megkapta. Egy nem állami tévé kiszámolta, ha valaki késedelmi kamatot kérne, napi 16 forintra számíthatna. Péntek reggeltől szerda reggelig öt nap telt el, összesen nyolcvan forintra rúgna a számla. A műsorvezető lemondóan legyintett, mondván, hogy ezzel nem érdemes bármit is kezdeni. Pedig telne belőle a kisebbik kutyakonzerv felére. Ha egy szívós ügyvéd próbapert indítana valamelyik kisnyugdíjas megbízásából, és a bíróság neki adna igazat, akkor ő csupán nyolcvanforintnyi bevételt könyvelhetne el, de a többi 666665 sértett is igényelhetné a késedelmi díjat. Az államkincstárnak 53 millió 333 ezer 200 forint sorsát kéne a postásokra bízni.         

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem bírt egymással a Rákóczi és a Siófok

sonline.hu :: Egymás ellen hangolt a Merkantil Bank Liga NB II. tavaszi szezonjára a Kaposvári Rákóczi FC és a BFC Siófok. A somogyi együttesek kétszer hatvan perces összecsapása végül döntetlennel zárult.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kisdiákok mutatták meg úszástudásukat

sonline.hu :: Nyolcadik éve támogatja a fiatalok úszásoktatását a kaposvári önkormányzat, amely eddig több mint 80 millió forintot költött erre, a medencebérlésre és gyerekek szállítására.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


25 autó égett le Kaposváron

24.hu :: Kigyulladt a tárolásukra szolgáló épület.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Durva eset: 25 autó égett ki Kaposváron

infostart.hu :: Megsemmisült huszonöt autó, miután leégett a tárolásukra szolgáló épület Kaposváron szerdán - közölte Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Autók égtek: szigetváriak is rohantak a kaposvári tűzhöz

bama.hu :: Egy több mint kétszáz négyzetméteres tárolóépületben ütött ki tűz Kaposvár külterületén, Új-Zaranypusztán szerda kora délután.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Huszonöt autó égett ki egy tárolóépületben Kaposváron

propeller.hu :: Megsemmisült huszonöt autó, miután leégett a tárolásukra szolgáló épület Kaposváron szerdán tájékoztatta Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. A megyei katasztrófavédelem a honlapján azt írta: a somogyi megyeszékhely külterületén, Új-Zaranypusztán álló ingatlanban keletkezett tűzhöz elsőként a város hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai érkeztek és négy vízsugárral kezdték meg az oltást. A vízutánpótlásról szigetvári, dombóvári, nagyatádi tűzoltók gondoskodtak és a helyszínre érkezett egy erőgép is, segítve az épület bontását, az ott tárolt, egyébként használt járművek mozgatását. Az eset során senki sem sérült meg.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megsemmisült huszonöt autó, miután leégett a tárolóépület Kaposváron

atv.hu :: Megsemmisült huszonöt autó, miután leégett a tárolásukra szolgáló épület Kaposváron szerdán - tájékoztatta Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


25 autó semmisült meg egy tárolóépületben Kaposváron

ma.hu :: Megsemmisült huszonöt autó, miután leégett a tárolásukra szolgáló épület Kaposváron szerdán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Járművek gyulladtak ki egy Kaposvárhoz közeli tárolóban

sonline.hu :: Egy több mint kétszáz négyzetméteres tárolóépületben ütött ki tűz Kaposvár külterületén, Új-Zaranypusztán szerda kora délután.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Életvitelszerű közterületen tartózkodás miatt indított szabálysértési eljárások - statisztika

avarosmindenkie.blog.hu :: Az "életvitelszerű közterületen tartózkodás" 2013. október 15. óta ismét szabálysértés Magyarországon (szabálysértési törvény 179/A. §). A Város Mindenkié azóta havi rendszerességgel közzéteszi a közterületi hajléktalanság miatt indított szabálysértési eljárások számát, területi bontásban. Az adatok forrása részben a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalához (Kekkh), részben a Belügyminisztérium Iratkezelési és Adatvédelmi Főosztályához, részben az ORFK-hoz, részben pedig a  Fővárosi Kormányhivatalhoz beadott közérdekű adatigénylésünkre adott hivatalos válaszok (az adatokat ezen a linken havonta frissítjük). A tényállás helye az Alaptörvény 7. módosítása után: Szabs. tv. 133/B. pontja (178/B. §). ÖSSZESEN: min. 537 db szabálysértési eljárás indult hajléktalan emberek ellen csak azért, mert nincsen otthonuk 2018. december 1. és december 31.. között a szabálysértési törvény 133/B. pont (178/B. §-a) alapján indított eljárások:       Budapest VIII. ker: 1 db      Budapest IX. ker: 1 db 2018. november 1. és november 30. között a szabálysértési törvény 133/B. pont (178/B. §-a) alapján indított eljárások:       Budapest XIV. kerület: 1 db      Nyíregyháza: 1 db      Pécs: 1 db 2018. október 1. és október 31. között a szabálysértési törvény 133/B. (178/B. §-a) alapján indított eljárások:      Budapest: 3 db     Füzesabony: 1 db     Kaposvár: 1 db     Pécs: 1 db     Székesfehérvár: 1 db [...] Bővebben!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A tehenészetbe is begyűrűzött a robotizált technológia

sonline.hu :: Egy év múlva már robot-technológia segítségével állítanak elő tejet a Kaposvári Egyetemen. A Magyarországon szinte egyedülálló rendszer kiépítésére az intézmény és a FINO-FOOD Kft. közösen nyert támogatást.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A rúdtánc a férfiaknak erotikus, a nőknek viszont kihívás

sonline.hu :: Rengeteget fejlődött egy év alatt a kaposvári rúdfitness. Ugyan még mindig előfordul, hogy előítéletekkel kell megküzdeni a művelőinek, de egyre ritkábban.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Kaposvári intézményből lopott értékekkel teli táskát egy nő

sonline.hu :: A rendőrségre bejelentés érkezett egy kaposvári intézményből hétfőn 11 órakor, miszerint az egyik helyiségből elloptak egy táskát, mobiltelefonnal, készpénzzel és iratokkal együtt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Eltáncolt Amerikáig: Houstonban lesik el tőle a lépéseket

sonline.hu :: Amerikában tanítja a táncot egy kaposvári fiatal. Németh Viktória olasz párjával együtt három évvel ezelőtt kapott lehetőséget az Egyesült Államokban. A jegyespár Hosutonban, a Fred Astaire Franchised Dance Studio-nál dolgozik.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ádám Martin a Vasasból igazolt a Rákócziba

sonline.hu :: A rivális Vasas FC együttesétől szerződtetett támadót a Kaposvári Rákóczi FC, ugyanis a somogyi zöld-fehéreknél folytatja pályafutását Ádám Martin.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Segített a bajba jutott autósoknak, akik hálából meglopták

sonline.hu :: Egy 22 éves és egy 24 éves kaposvári férfi tavaly szeptemberben Somodorban közlekedtek a gépkocsijukkal, amikor az autó hátsó futóműve kitört.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A távoltartás ellenére ittasan visszament felesége otthonába

sonline.hu :: A Kaposvári Rendőrkapitányság megelőző távoltartó határozat megszegése miatt indított szabálysértési eljárást egy cserénfai lakos ellen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Meglopta a testvérpár az építkezéseken dolgozókat

sonline.hu :: Komoly bűnözői múlttal rendelkező testvérpár ellen emelt vádat az ügyészség. Az idősebb férfi rövid időn belül háromszor is lopott Kaposváron.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nagyszerűen sikerült Leidgeb Noémi visszatérése

sonline.hu :: Kiváló teljesítményt nyújtva nyerte meg a női röplabda NB I. csúcsrangadóját az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata az MTK ellen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jég alá szorult egy ember Somogyban, már csak a holttestét tudták kiemelni

propeller.hu :: A búvárok a kaposvári hivatásos tűzoltók és a Kötél speciális mentőszolgálat közreműködésével hozták felszínre a sérült holttestét. Jég alá szorult egy ember vasárnap délelőtt a Somogy megyei Bárdudvarnok mintegy egyhektáros tavában olvasható a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO "A jég alá szorult ember segítségére a rendőrség, a mentőszolgálat, a búvárszolgálat és a kaposvári hivatásos tűzoltók mellett a Kötél speciális mentőszolgálat is a helyszínre érkezett. A mentési munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltók feltörték a jeget, majd a víz alá merült három búvárnak nyújtottak segítséget a holttest kiemelésében" áll a közleményben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Jég alá szorult egy ember egy magyarországi tóban

infostart.hu :: A búvárok a kaposvári hivatásos tűzoltók és a Kötél speciális mentőszolgálat közreműködésével hozták felszínre a sérült holttestét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Képeinkkel a valóságot visszük közel az olvasóhoz

sonline.hu :: Újra megmutattuk a legjavát a tavalyi év legfelejthetetlenebb pillanatainak: a Somogyi Hírlap XXVIII. Sajtófotó Kiállítását rendeztük meg pénteken a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium aulájában.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Toborzókörúton a somogyi katonák

sonline.hu :: A kaposvári toborzó és érdekvédelmi központ munkatársai 19 középiskolában tartanak előadást a továbbtanulási lehetőségekről: Somogyban továbbra is rendkívül vonzó a katonai hivatás.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ünnepeltek a kaposvári vízilabdások

sonline.hu :: Remek hangulatban zárta a 2018-as évet és vágott bele a 2019-es esztendőben a Kaposvári VK egyesülete.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elgázolták egy idős gyalogost Kaposváron

sonline.hu :: Elgázoltak egy idős embert Kaposváron a Fő utca és a Dózsa György utca sarkán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A jövő agrárszakemberei Kaposvárra jelentkeznek

sonline.hu :: Használható tudással vértezik fel azokat a fiatalokat a Kaposvári Egyetemen, akik a kampuszra jelentkeznek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Vonzóbbá teszik a várost a vállalkozásoknak

sonline.hu :: Újabb iparterületet építenek Kaposváron a Füredi úton. Csaknem 356 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósul meg a fejlesztés a somogyi megyeszékhelyen.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A világot jelentő deszkákat cserélné a katedrára

sonline.hu :: Színésznek készült, ám a tanítás világa magával ragadta Nagy Dorottyát, a Kaposvári Egyetem harmadéves hallgatóját.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Indiában segített létrehozni egy iskolát a kaposvári Kovács Tamás

sonline.hu :: Már csaknem két éve működik egy olyan iskola Indiában, amely egy kaposvári férfi, Kovács Tamás segítségével jött létre. Az Újdelhiben és Muzaffarpurban lévő intézményekben több százan tanulnak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elmaradt a győzelem

sonline.hu :: Újabb hosszabbításos meccset vívott idegenben a Kaposvári KK az NB I./A csoportos férfikosárlabda-bajnokságban, ám Szegeden elmaradt a győzelem.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hosszabbítás után húzták be: Szedeák - Kaposvár 81-73 - Galéria

delmagyar.hu :: Izgalmas meccsen, hosszabbítás után győzte le a Kaposvárt a Naturtex-SZTE-Szedeák.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Hosszabbítás után húzták be: Szedeák - Kaposvár 81-73

delmagyar.hu :: Izgalmas meccsen, hosszabbítás után győzte le a Kaposvárt a Naturtex-SZTE-Szedeák.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook