Nógrád megye


Jótékony célért "verekedtek" az oroszlányi medvék Salgótarjánban (fotók)

kemma.hu :: Salgótarjánban lépett először pályára az oroszlányi amerikai foci-csapat, az Oroszlányi Medvék. HA győzelmet nem is, de adományt szereztek a Nógrád megyei kórháznak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Házat kapott a pórul járt család

hvg.hu :: Házat vett egy ismeretlen jótevő annak a családnak, amelynek egy hete leégett az otthona a Nógrád megyei Jobbágyiban. Miután az RTL Híradó, majd más média is bemutatta a történetüket, özönlöttek az adományok.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


59 alkotó művéből nyílt kiállítás Szécsényben

nool.hu :: A szécsényi művelődési ház Szabó István Galériájában nagy érdeklődés mellett nyílt meg a napokban a Nógrád megyei – illetve a megyéhez kötődő – képzőművészek hagyományos őszi tárlata.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


2018 lehet a legmelegebb év Magyarországon

propeller.hu :: Melegebb és szárazabb volt az idei ősz a szokásosnál; 1901 óta ez volt a 2. legmelegebb ősz, a 2018-as év pedig akár a legmelegebb esztendő is lehet Magyarországon derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat elemzéséből, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez. Fotó: Pixabay cco A 2018-as őszi középhőmérséklet országos átlagban 12,3 Celsius-fok volt, ami 2 fokkal magasabb az 1981-2010-es időszak alapján számított normálértéknél. A szeptember 1,5 fokkal, az október 2,4, a november pedig 2 fokkal volt melegebb a sokéves átlagnál. Az évszak során a legmagasabb hőmérsékletet, 34,9 fokot Békéssámsonon mérték szeptember 2-án, de szeptember 21-ig nyárt idéző hőmérsékletek voltak jellemzők. A ősz legalacsonyabb hőmérsékletét, mínusz 12,1 fokot a Nógrád megyei Zabaron rögzítették november...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Elkeserítő adatok érkeztek a magyar iskolarendszerről

portfolio.hu :: Szabolcs és Nógrád megye általános iskoláiban a tanulók ötödét veszélyezteti a lemorzsolódás lehetősége. Az Oktatási Hivatal adatai alapján...

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egyed Ferdinánd a szlovák nemzetiségi napon kapott kitüntetést

nool.hu :: A hét embere a közelmúltban, a József Attila Művelődési Központban rendezett – általa is alapított – régiós nemzetiségi napon Vanyarc egykori polgármestere, a Nógrád megyei szlovákok kiemelkedő személyisége, Hugyecz Andrásné nevével fémjelzett kitüntetésben részesült, noha elsősorban Mihálygergéhez kapcsolódik ezer szállal.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook