Szeged

Címlap > Csongrád megye > Szeged


Lázár János az ingyenes sírmegváltással kampányolt, most csend van az ígéretről

hvg.hu :: Hatvanötezer forintos számla miatt panaszkodott egy ügyfél, aki hivatalos felszólítást kapott egy szegedi temetőgondnokságtól, hogy fizesse be a bérleti díjat szerettei nyughelyéért, mert különben a sír újratemethetővé válik. Lázár János, a térség képviselője még a tavalyi választási kampány hevében ígérte meg, hogy eltörlik a díjat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Génszerkesztéssel emelik a vitamintartalmat a szegedi kutatók

borsonline.hu :: Tegye fel a kezét az, aki nem csábul el a zöldségespultnál egy gigantikus, vérvörös alma láttán, vagy nem a tökéletes formájú pa­radicsom után nyúl először, hanem esélyt ad a pöttyösebb, kissé kókadtabb példányoknak is! Valóban nehéz nem az alapján választani, hogy melyik a legszebb. Pedig érdemes volna, ugyanis a génmódosítás vagy nemesítés során sok mindenre figyeltek a tudósok például a színre, az ízre, a formára , csak éppen a C-vitamin-tartalomra nem. Most viszont génmódosítás nélkül magas C-vitamin-tartalmú zöldségek és gyümölcsök előállítása válhat lehetővé egy szegedi kutatócsoport munkájának köszönhetően.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újabb számítástechnikai eszközöket ajándékoz a megyei kormányhivatal

radio88.hu :: Összesen 78 darab, használaton kívüli számítástechnikai eszközt adományoz holnap a Csongrád Megyei Kormányhivatal, különböző közfeladatot ellátó szervezeteknek. 12 számítógépet kap például a hallássérült fiatalokat képző, szegedi Klúg Péter iskola, ahol számítógépszerelő-, karbantartó képzés is folyik. A megajándékozott intézmények között van például az Ásotthalmi Klebelsberg Közösségi Ház és Tanyamúzeum, az Odú Központ Pedagógiai Szakszolgálati Intézmény, a

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már lehet jelentkezni a Reök-palota Nyári Tárlatának felhívására

radio88.hu :: Már lehet jelentkezni a Reök-palota Nyári Tárlatának felhívására. Szalai Anna sajtóreferens a Rádió 88-nak elmondta, a kiállítás a hazai kortárs képzőművészeti szcénáról igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani, szabadbeadásos rendszerben, szakmai zsűri által kiválasztott művek bemutatásával. Hozzátette, április 10-ig várják az alkotók munkáit, valamint a jelentkezési lapok leadását.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Energiagazdálkodási konferenciát tartanak a Mérnöki Karon

radio88.hu :: Energiagazdálkodási konferenciát tartanak a Mérnöki Karon. Az április 4-i eseményen a résztvevők megismerhetik az SZTE veszteségforrásait és energiahatékonyságát is. Emellett szó lesz többek között az elektromobilitás jövőjéről, a Cédrus lakópark geotermikus rendszeréről és a duális képzésről a gazdaság szempontjából.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Átvehették a szegedi polgárőr szervezetek a támogatási szerződéseiket

radio88.hu :: Átvehették a szegedi polgárőr szervezetek a támogatási szerződéseiket. Botka László polgármester a Rádió 88-nak elmondta, az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőr szervezetek között hagyományosan nagyon szoros az együttműködés, amely Szeged közbiztonságára is pozitív hatással van. Hozzátette, a tavalyihoz képest 20 százalékkal nagyobb összeg jut az ő támogatásukra, így idén 22 millió forintot osztanak szét

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Bejegyzett szabadalmak, gyógyszertől a kőolajig: Dékány Imre kémikus a Magyar Érdemrend Középkeresztjét vehette át

delmagyar.hu :: Szeged - A fény hatására öntisztuló felületek fejlesztését és évtizedek óta a tárolókőzetben letapadt kőolaj felszínre hozásának lehetőségét köszönheti a hazai ipar Dékány Imre kémikus szabadalmainak. A szegedi emeritus professzor - eredményes alapkutatásai mellett - többek között ezek miatt kapta meg a Magyar Érdemrend középkeresztjét.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Polgárőröket támogat az önkormányzat, hogy Szeged maradjon a legbiztonságosabb nagyváros

szeged.hu :: Szeged a legbiztonságosabb hazai nagyváros. Ebben jelentős szerepe van az itt működő polgárőröknek is. A tizenegy szervezet képviselői ma vehették át az önkormányzat támogatását. Idén húsz százalékkal magasabb összegből gazdálkodhatnak, mint tavaly.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Teljes pompában virágoznak a Széchenyi téri magnóliafák - tegnap virágot téptek, ágakat törtek ismeretlenek

delmagyar.hu :: Minden évben valóságos zarándoklat indul a Széchenyi téri "tulipán - vagy liliomfákhoz", amelyek valójában magnóliák. Idén is korábban nyílnak a fák a szokásosnál - már virágba borultak. A szegediek pedig fényképeznek. Sajnos van, aki nem csak fotón örökíti meg a virágokat, hanem le is töri az ágakat - ettől igazán el lehetne tekinteni. Fotózzanak, szelfizzenek, és küldjék el nekünk képeiket!

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A barcsi Vadgazdák az élen

magyarmezogazdasag.hu :: Ezúttal a Kefag Zrt. Vackor Vár Erdészeti Erdei Iskolájában osztották ki az Országos Erdészeti Egyesület által ősszel meghirdetett Fedezd fel az örökséged A növekvő erdők nyomában erdőismereti verseny díjait a nevezett középiskolás csapatok közt. A barcsi Vadgazdák bizonyultak a legjobbnak, őket a szegedi Erdész triumvirátus és a nemesvámosi Éjjeli baglyok követték.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Teljes pompában virágoznak a Széchenyi téri magnóliafák - fotózzanak és küldjék el nekünk a képeket!

delmagyar.hu :: Minden évben valóságos zarándoklat indul a Széchenyi téri "tulipán - vagy liliomfákhoz", amelyek valójában magnóliák. Idén is korábban nyílnak a fák a szokásosnál - már virágba borultak. A szegediek pedig fényképeznek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Továbbra is fogy a magyar

szeged.hu ::

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Helyi fiatalokat támogatnak ingatlanokkal Mórahalmon

radio88.hu :: Helyi fiatalokat támogatnak ingatlanokkal Mórahalmon. A mintegy 164 millió forintos uniós pályázati pénzből és önkormányzati támogatásból hat felújított ingatlanban, 11 lakásban 21 mórahalmi fiatalt juttattak kedvezményes lakhatáshoz – számolt be a Delmagyar.hu. Tavaly január elsején kezdődött a városban az Esély Otthon elnevezésű program megvalósítása, amelynek célja a helyi fiatalok helyben maradásának, mórahalmi letelepedésének támogatása.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Világraszóló élmények testközelből a szegedi kajak-kenu vb-n

origo.hu :: A kétszeres vb-győztes Birkás Balázsnak egy szegedi világbajnokság adta a lökést, hogy elkezdjen kajakozni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Húsvétra brutálisan megdrágulhat a tojás

szeged.hu ::

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Egy lépést már megtett a MOL-PICK Szeged

delmagyar.hu :: Kétgólos előnyt (22-20) harcolt ki a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata a Velux EHF Bajnokok Ligájában a lengyel Orlen Wisla Plock otthonában. A magyar együttes megtette az első lépést a legjobb nyolc közé jutás felé.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Izgalmas tárlat nyílik a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában

radio88.hu :: Izgalmas tárlat nyílik a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában. Kruzslicz Péter, a Frankofón Egyetemi Központ adminisztratív igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát 70 évvel ezelőtt írták alá – ezt mutatja be a kiállítás a belga képregények világán keresztül. Hozzátette, a kilencedik művészeti ágként is emlegetett képregényt a francia nyelvterületen kitüntetett figyelem övezi,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Új régészeti kötetet is bemutatnak holnap a Tornyai-múzeumban

radio88.hu :: Folytatódik a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek című előadássorozata Hódmezővásárhelyen. Holnap délután 5 órától az intézmény legújabb kötetét mutatja be Miklós Péter múzeumigazgató. A Tornyai János Múzeum a Korok, kultúrák, lelőhelyek című előadássorozatát 2014. februárjában indította a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A szervezők célja az volt, hogy a régészeti esteken az érdeklődő közönség bepillantást

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Történelmi emlékhely lett a szegedi Auditórium Maximum

bama.hu :: Az egyetemisták és oktatóik itt fogalmazták meg a forradalmat előkészítő követeléseiket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


1 éve várnak a döntésre: megvásárolnák önkormányzati lakásukat, de közben megváltozott a kedvezmény mértéke

delmagyar.hu :: Szeged - Tavaly áprilisban hirdette meg akcióját a szegedi önkormányzat, melynek keretében kedvezményes áron kínálták eladásra a bérlakásokat. Viszont sokan hiába pályáztak, azóta sem kaptak választ, ráadásul emeléstől tartanak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már több mint 205 ezren kértek eSzemélyit megyénkben

radio88.hu :: Egyre többen rendelkeznek eSzemélyivel Csongrád megyében – írta a Delmagyar.hu. A portál úgy tudja 2016 óta már 205 ezer 14 ügyfél igényelte az új típusú igazolványt a megyében. Az okmány a legszigorúbb adatbiztonsági követelményeknek is megfelel, tárolóeleme biztonságát, az adatok jogosulatlan felhasználástól való védelmét az okmányhoz tartozó PIN-kódok biztosítják. A csipje akár két, vész esetén

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Használaton kívüli benzinkútról loptak

radio88.hu :: Lopással gyanúsítanak a kisteleki rendőrök három baksi férfit. A Police.hu azt írta, különböző műszaki cikkeket, gépkocsialkatrészeket, csaptelepeket és radiátorokat vittek el egy használaton kívüli pusztaszeri benzinkútról. Később az eltulajdonított dolgok egy részét eladták. Az elkövetőket kihallgatták, ellenük eljárás indult.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Csoportos üzemlátogatásra vitték a megyei álláskeresőket

radio88.hu :: Csoportos üzemlátogatásra vitték a megyei álláskeresőket. Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Rádió 88-nak elmondta, a Csongrád Megyei Önkormányzattal és a Csongrád Megyei Kormányhivatallal együttműködve zajlik a projekt, amelynek keretében ezúttal a mórahalmi Pacapime Kft.-be látogathattak el a résztvevők. Hozzátette, a kezdeményezés lehetőséget biztosít arra, hogy testközelből ismerhessék meg az üzemekben

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Ellenőrzik a húsvéti árukat, termékeket

szeged.hu ::

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Már több mint 205 ezren kértek eSzemélyit megyénkben

delmagyar.hu :: Szeged - Egyre többen rendelkeznek eSzemélyivel megyénkben is, a kiegészítő funkció közül a legtöbben a vészhelyzet esetén értesítendő telefonszámok tárolását kérik. Hamarosan mobilos alkalmazás érkezik az okmányhoz, mely újabb előnyöket hoz.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Főnix különdíjat nyert a mórahalmi Elixír Hotel

radio88.hu :: Főnix különdíjat nyert a mórahalmi Elixír Hotel. Az elismerést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége ítélte oda a szállodának. Ezt a díjat minden évben az a hotel nyeri el, amely a legnagyobb mértékű teljesítménynövelést ért el az adott évben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megújul az Anna and the Barbies zenekar fesztiválja Ópusztaszeren

radio88.hu :: Idén új névvel és új programokkal készül az Anna and the Barbies zenekar fesztiválja Ópusztaszeren. Az immár Hello Ugar! néven működő fesztiválon, július elején mások mellett fellép az Anna and the Barbies mellett, a Quimby, a Vad Fruttik, a 30Y, Apey és a Magashegyi Underground is. További újdonság idén, hogy a helyszínre úgynevezett mikrofalvak települnek,

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le Ásotthalmon

radio88.hu :: Ősi írás fogadja az Ásotthalomra érkezőket – írta a Delmagyar.hu. Rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le a településen. Toroczkai László polgármester elmondta, a cél a kulturális hagyományok ápolása. Ez az írásmód kifejezi azokat a gyökereket, amelyekből a magyarság Európa szívében táplálkozik. Az ünnepségen felolvasták a Forrai Sándor Rovásíró Körnek az alkalomra küldött levelét is.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Nem lesz melegvíz holnap több szegedi lakásban

radio88.hu :: Nem lesz melegvíz holnap több szegedi lakásban. A Szegedi Távfűtő Kft. tájékoztatása szerint reggel 8 és délután 3 óra között a szolgáltatás szünetel a Hont Ferenc utca páros, a Gyöngyvirág utca páratlan, az Ortutay utca páros oldalán, valamint az orvosi rendelő épületeiben.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A felhők nagy része továbbáll

szeged.hu :: Ki emlékszik már a hétfői szürkeségre?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Nem kaptunk választ arra, kiket kártalanított adófizetői pénzből a magyar állam

szeged.hu :: Közérdekűadat-igénylést nyújtottunk be a kormányhivatalhoz a Szeviép-kértalanítás kapcsán, minimalista mellébeszélés lett a válasz.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Tehetséges diákokat díjaztak Szegeden Bartók Béla születésnapján - fotók

delmagyar.hu :: 14. alkalommal rendezték meg a városházán azt az ünnepséget, ahol kiemelkedő teljesítményű tanulóknak és felkészítő tanáraiknak adtak át elismeréseket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Együttműködnek a V4 és az eurázsiai országok startupjai

kamaraonline.hu :: Budapestre és Szegedre látogatott a közép-európai régió, a Keleti Partnerség országai, illetve az orosz és a török startup és civil szervezeti szcéna színe-java március 22-24. között.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Fontos, hogy a szegedi tehetségek Szegeden maradjanak

szeged.hu :: Balázs-Piri Soma, Csikós András, Csupor Albert, Weisz Máté, diákok, és tanáraik, Schultz János, Sóti Szobonya Emőke, Szélpálné Szőrfi Edit, Szemenyei Béla kapták idén a Tehetség Napi elismeréseket.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szegedi pedagógusokat és diákokat köszöntöttek a Tehetség napján

radio88.hu :: Szegedi pedagógusokat és diákokat köszöntöttek a Tehetség napján. Botka László polgármester elmondta, a tudás és a tehetség a legfontosabb erőforrások Szegeden, ezért fontos, hogy ilyen módon is megköszönjék a fiatalok, valamint a tanáraik munkáját. A Szeged Ifjú Tehetsége díjat négy tanuló, a Szeged Ifjú Tehetségéért díjat pedig ugyanennyi tanító vehette át a városházán.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megtanulta kifárasztani az ellenfelet Olga, de a mázsás fogásról álmodik

delmagyar.hu :: Magánál nagyobb harcsát is fogott már a szegedi Olga Koreck, aki a vízparton a kemény ellenfél kifárasztása mellett azt is megtanulta, hogyan szerelje le a mindenáron segíteni akaró férfi horgásztársakat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Újra Debrecenben szurkolhatunk a Medikus Kupán

dehir.hu :: Debrecen - A verseny résztvevői a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem lesznek.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Védőnői szolgálattá alakult át a régi tűzoltószertár

delmagyar.hu :: Uniós támogatás segítségével, 35 millió forintból alakította át a szegedi önkormányzat az egykori tűzoltószertárt védőnői szolgálattá a Honfoglalás utca 73. szám alatt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Két aranyérem a Dériből, Vébére utazhat a hanságis szakács - Szakmájuk sztárjai lettek

delmagyar.hu :: Nagy sikerrel zárult a Szegedi Szakképzési Centrum intézményei számára a 2019-es Szakma Sztár Fesztivál, 14 döntős versenyzőből 11 diák díjat is kapott.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Négy kórházban lesz olcsóbb a fűtés

napi.hu :: Négy vidéki kórház energetikai korszerűsítését végezheti el a szegedi Dél-Konstrukt Zrt. és a miskolci Zeron Zrt. nettó 5 milliárd 97 millió forintért.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook A legkorszerűbb körülmények között gondozzák mától a tápéi babákat és mamákat

szeged.hu :: Egy korábbi tűzoltószertárból harmincöt millió forintos költséggel alakíttatta ki a szegedi önkormányzat a tápéi védőnők új otthonát. A jövőben huszonegyedik századi körülmények között fogadhatják a szűrésre érkező babákat és mamákat.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


˝Az önök sírhelye lejárt, újratemethető˝ - Örök nyugalom 25 évre: 65 ezer 182 forint

delmagyar.hu :: Szeged - Huszonöt év után lejár a sírhely megváltási ideje, a temető pedig felszólító levelet ír a sír tulajdonosának - aki élő ember, és megdöbben. Olyan az a hely, mint egy albérlőkkel teli ház.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Megszűnt a „viharsarok” Makkosházon

szeged.hu :: A Hont Ferenc utca és a Lomnici utca kereszteződésénél, a belső térben volt egy volt. Sikerült megcsinálni.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook Éjszaka mossák át az ivóvízhálózatot: a héten a Belváros és Rókus városrész lesz soron

szeged.hu :: Folytatja a Szegedi Vízmű Zrt. az éjszakai ivóvízhálózat mosatást Szegeden. Mától egészen péntekig a Belvárosban és Rókus városrészben fognak dolgozni este 10 és reggel 6 óra között.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Felháborító fordulat. Megkapja az ötmilliót Szögi Lajos lincselője

borsonline.hu :: Miközben a Szögi család jogi képviselője arról beszél, hogy az ifjabb H. Dezsőnek megítélt ötmilliót zárolni fogja a végrehajtó, a Szegedi Törvényszék nem tud semmiféle végrehajtási eljárásról. Ezek alapján úgy tűnik: a lincselő gazdag emberként szabadul.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook