Mohács

Címlap > Baranya megye > MohácsMohácsi legendás Csárdásirálynője ismét látható

hvg.hu :: Látható a YouTube-on Mohácsi János színháztörténeti jelentőségű 1993-as kaposvári Csárdáskirálynő rendezése

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Szép Hanna, a mohácsi tehetség életének szerves része a verselés

bama.hu :: Élete része a verselés.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


A közönség együtt kóstolhat a zsűrivel

bama.hu :: A X. Vince-napi bormustrára január 22–25. között adhatják le mintáikat a termelők a mohácsi Busóudvarban, fajtánként három 0,75 literes palack leadásával. A nevezési díj változatlan összegű, az első minta ezer, minden további után pedig ötszáz forintot kell fizetniük a gazdáknak.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Médianapló - Kései koszorú Szakály Ferenc fejfájára

medianaplo.blog.hu :: A mélabús cím mögött egy tegnap esti tévéműsor rejlik. Az Egyenes beszéd stúdiójában Rónai Egon beszélgetett Gábor György vallástörténésszel. A műsorvezető szóba hozta a Veritas Intézet főigazgatóját, akit Szakály Györgynek nevezett el. Vendége Szakály Ferencre pontosított, majd az újságíró Szakály Istvánt mondott, végül pedig megállapodtak a Szakály Sándorban. Az utolsó volnék, aki mindezt fölróná nekik. Azért hagytam abba a tanítást, mert szakmánk, a nyilvánosságkutatás talán legjelentősebb képviselőjéről, Jürgen Habermasról úgy beszéltem egy előadáson, hogy nem jutott eszembe a vezetékneve. Az interjú két szereplője létező személyeket sorolgatott. Egy kitűnő koreográfust, egy hasonlóképpen kitűnő történészt, egy szintén kitűnő filmest, végezetül pedig ama bizonyos főigazgatót, a Sándort, aki jó hadtörténésznek számított, mielőtt kurzusszolgálatra adta volna a fejét. A keresztnév-találgatások teszik most lehetővé, hogy ha már 1999 nyarán nem búcsúztam el nyilvánosan a barátomtól, Szakály Ferenctől - e Médianaplót csak 2002 óta írom -, legalább utólag tegyek egy képletes koszorút a fejfájához. Ötödéves egyetemistaként professzorom, Ránki György vett föl a Történettudományi Intézet állományába. Szakmát tanulni Kosáry Domokoshoz osztott be, aki a Pest Megyei Levéltárban mutatott be a vejének, egy nálam három évvel idősebb, mosolygós fiúnak. Ő volt Szakály Ferenc, aki a török hódoltsággal foglalkozott. Majd az intézeti könyvtárban megéltem egy szemléletformáló vitát, amelyen Nemeskürty István botránykönyve, a mohácsi csata következményeit feltáró kötet volt a téma. Kiderült, hogy a hozzászóló történészek érdeklődéséből kimaradt az 1526-41 közti másfél évtized. Ezt a hiátust pótolta Szakály Ferenc és Barta Gábor a múlt század hetvenes éveiben (már egyikük sem él). Amidőn hetilapot szerkesztettem, rendszeresen találkoztunk Ferivel akkori munkahelye közelében, a kiskörúti Múzeum kávéházban. Egyebek között arról is beszámolt, hogy a kollégái közül ki dolgozik valami érdekes témán, kivel érdemes fölvenni a kapcsolatot, hogy kéziratot vagy interjút kérhessek tőle. Közben egyre inkább kikerekedett a pályaíve. Fiatalon lett kandidátus, majd akadémiai doktor, sőt az MTA levelező tagja is. Idestova két évtizede, hogy a szíve vitte el. Voltaképpen neki köszönhetem, hogy írtam egy könyvet A múlt prófétája címmel az úgynevezett Nemeskürty-rejtélyről. A kötet mottóját is tőle kölcsönöztem, így hangzik: ?A szobatudósok ideje lejárt.?

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Baltával verte agyon kutyáit egy mohácsi férfi

index.hu :: Vádat emeltek ellene állatkínzás miatt.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Baltával verte agyon saját kutyáit egy mohácsi férfi

propeller.hu :: Vádat emeltek ellene. Állatkínzás miatt emelt vádat a Mohácsi Járási Ügyészség egy mohácsi férfi ellen, aki baltával verte agyon két kutyáját tájékoztatta a vádhatóság szerdán az MTI-t. A Baranya Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott tavaly áprilisban baltával ütlegelte két kutyáját, az állatok koponyája betört. Ezután a férfi az ebeket egy lakóházához közeli aknába dobta. A két kutya a vádlott bántalmazása következtében különös szenvedésnek volt kitéve, az aknában rövid időn belül elpusztultak írták.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Baltával verte agyon kutyáit egy férfi Mohácson

heol.hu :: Az állatokat utána egy aknába dobta.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Baltával bántalmaztak, majd aknába dobtak két kutyát Mohácson

bama.hu :: Mindkét állat elpusztult.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Baltával verte szét a kutyái fejét egy mohácsi férfi

24.hu :: Még éltek, amikor bedobta őket az aknába.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


Baltával verte agyon két kutyáját egy mohácsi férfi

hvg.hu :: A két állatot ezután egy aknába dobta, ott pusztultak el.

google  archive  google  twitter  tumblr  facebook 


MW